У США хочуть залучити Росію до відповідальності за незаконні дії в Україні

США тісно співпрацюють з ЄС та іншими партнерами, щоб залучити Росію до відповідальності за її дії в Україні

США високо оцінили готовність Євросоюзу ввести нові санкції проти Росії, пише Еспресо.TV з посиланням на Ліга.Новини. Про це заявила представник Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден.

"Адміністрація США вітає те, що Євросоюз спільно демонструє підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і готує додаткові штрафні заходи проти Москви", - цитує Хейден Deutsche Welle.

У письмовій заяві Хейден наголошується, що США тісно співпрацюють з ЄС та іншими партнерами, щоб залучити Росію до відповідальності за її в Україні "незаконні дії". Одночасно США знову закликали Москву негайно вивести військовослужбовців та військову техніку з території України і припинити підтримку проросійських сепаратистів.

Нагадаємо, держави Євросоюзу на позачерговому саміті в Брюсселі 30 серпня домовилися протягом найближчого тижня прийняти рішення про нові санкції проти Росії і попросили Єврокомісію розробити відповідні пропозиції. Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що ці штрафні заходи можуть торкнутися фінансової та енергетичної сфер.