В Казахстані організували акцію "Відправ підручник історії Путіну"

В Казахстані стартувала протестна акція "Відправ підручник історії Путіну" у відповідь на слова президента Російської Федерації, який піддав сумніву державність країни

Акцію визвали слова президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що Казахстан ніколи не був державою, пише Еспресо.TV з посиланням на Ліга.Новини.

Він заявив про це в тому ключі, що тільки Назарбаєву вдалося створити державу там, де її нібито ніколи не було. Експерти вважають, що Казахстан може стати наступною країною після України, проти якої Росія виступить з територіальним претензіями і почне війну.

Пізніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан має право відмовитися від Євразійського економічного союзу (ЄЕС), якщо його інтереси будуть зачеплені. Назарбаєв відзначив, що якщо правила, встановлені в договорі, не виконуватимуться, Казахстан має право відмовитися від ЄЕС. "Я вже говорив це раніше, і я говорю це знову", - сказав він.

Він підкреслив, що Казахстан не буде в складі організацій, що представляють загрозу незалежності країни. "Наша незалежність - це наш найдорожчий скарб, за яку боролися наші діди", - зазначив Назарбаєв, підкресливши, що його країна "ніколи не здасть незалежність" і робитиме "все можливе, щоб захистити її".