Чеського прем'єра засудили навіть його колеги по Кабміну через блокування санкцій проти Росії

Чеські політики виступили з гострою критикою рішення прем'єр-міністра країни Богуслава Соботки

Як вже повідомлялося, прем’єр Чехії виступив проти введення нових санкцій щодо Росії. Тепер голову чеського уряду критикують не лише представники опозиції, а й навіть його колеги із кабінету міністрів, повідомляє ТВі з посиланням на Радіо Прага.

Віце-прем'єр, християнський демократ Павло Белобрадек заявив, що Європа, і тим більше Чехія, не сміє щодо України повторити «Мюнхенську зраду» 1938 року.

Найжорсткіші вислови прозвучали від представників партії ТОП-09. Голова цієї політичної сили, колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг назвав виступ прем'єра Соботки в Брюсселі ганебним.

Колишній міністр фінансів Чехії Мирослав Калоусек заявив, що навряд чи може чекати принципових кроків від Західної Європи, якщо на них не здатні навіть такі країни, як Чехія, що на власному досвіді пережили радянську окупацію.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що чеський прем’єр хоче миру на Донбасі, боїться антиросійських санкцій і вступу України до НАТО.

На саміті Євросоюзу в Брюсселі, який завершився у ніч на неділю, було вирішено не вводити негайно нових санкцій проти Росії за її військове вторгнення на материкову частину України, але терміново розробити новий пакет санкцій протягом тижня. Водночас незгоду з розширенням санкцій ЄС стосовно Росії висловили Чехія, а також Словаччина, Угорщина й Кіпр.