ДНР та ЛНР обіцяють припинити вогонь якщо Київ визнає їх "осбливий статус"

Псевдореспубліки ДНР та ЛНР на переговорах у Мінську закликали Київ визнати їх особливий статус і в обмін на виконання їхніх вимог обіцяють докласти максимум зусиль для збереження єдиного простору України

Представники Донецької та Луганської народних республік в понеділок оприлюднили переговорну позицію двох республік до зустрічі контактної групи з врегулювання української кризи в Мінську, передають РИА Новости.

"Рівноправні переговори є єдиним прийнятним для народних республік способом вирішення конфлікту і відновлення миру.... Президент, уряд і Верховна рада України повинні вжити відповідно до духу і букви женевських домовленостей законодавчі акти, що гарантують... визнання Україною особливого статусу територій, контрольованих народними республіками", - йдеться в документі. 

"У разі прийняття вищевказаних законодавчих гарантій при поруці ЄС і Росії Народні Республіки зі свого боку гарантують, що докладуть максимум зусиль для підтримки миру, збереження єдиного економічного, культурного до політичного простору України і всього простору Російсько-Української цивілізації. Задля припинення братовбивчої війни і в цілях виконання взятих на себе в ході переговорів зобов'язань народні республіки будуть підтверджувати ці гарантії шляхом прийняття необхідних для виконання взятих зобов'язань законів, актів і декларацій ", - заявляє керівництво самопроголошених республік.