Григорій Суркіс: Коньков має говорити з Росією щодо кримського футболу

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс натякнув, що ФФУ має домовлятися з РФС стосовно кримських клубів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "2+2".

"Якщо говорити про Статут ФІФА як футбольної конституції, то вона порушена Росією за всіма критеріями. Я б на місці пана Толстих, як мінімум, поставив керівництво його країни до відома, що в результаті рішень РФС російський футбол опиняється під можливістю застосування санкцій. Але це не означає, що ФФУ повинна ухилятися від зустрічей", - каже Суркіс. 

"Ми бачимо, що Президент України зустрічається з президентом Росії. 18 вересня буде зустріч в перший день засідання Виконкому УЄФА. Туди запрошені президенти РФС і ФФУ, запрошений туди я як віце-президент УЄФА і член Виконкому. Відповідно запрошений і мій колега Сергій Фурсенко. Я думаю, що і президент ФІФА, і президент УЄФА, і юридичні служби цих двох організацій дослухаються до моєї думки про те, що потрібно врегулювати цей конфлікт в рамках, насамперед, як я вам сказав, - футбольної конституції", - додав він.

"Також я вважаю, що позицію Виконкому ФФУ повинен озвучувати, як мінімум, перший віце-президент ФФУ пан Попов. А краще - президент Федерації пан Коньков. І жодним чином не прес-аташе пан Терновий. І я не розумію, яким чином ті люди, які зараз очолюють український футбол, можуть здати інтереси України. Тоді їм треба буде змінити територію проживання", - сказав Суркіс.

Зазначимо, що раніше коньков через Тернового сказав, що він не буде зустрічатися з представниками РФС.