На Донеччині знаходяться до 8 тисяч російських військових, - ЗМІ

Проти українських військових під Іловайськ в секторі "Б" воювали частини 106-ї повітряно-десантної (Рязань) і 98-ї повітряно-десантної (Іваново, Кострома) дивізій, 9-й мотострілецької (Нижній Новгород), 18-ї мотострілецької (Чечня) бригад

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" журналіст Юрій Бутусов, передає Еспресо.TV

"Частина наших полонених вивезена на територію Російської федерації", - написав він. 

За словами Бутусова угруповання російських військ посилене частинами спецназу ГРУ і артилерійськими частинами Північнокавказького військового округу. 

Російське угрупування займає позиції в районі Донецька, Старобешеве, Кутейникове, Нового Світу. 

"Загальна чисельність угруповання в цьому районі становить не менше 6 батальйонно-тактичних груп плюс частини посилення - не менше 7-8 тисяч осіб. Противник підтягує тили і постачання", - повідомляє журналіст. 

За даними Бутусова, російська армія організовує свої бази прямо в українських населених пунктах, готує їх для кругової оборони. Вогневі позиції облаштовуються серед житлових будинків. 

"Українські війська намагаються стабілізувати лінію фронту і зупинити російське вторгнення. Ніхто не здається - Збройні сили, Нацгвардія, батальйони МВС продовжують захищати Україну", - підкреслює журналіст. 

Нагадаємо, Міністр оборони України Валерій Гелетей підтвердив наявність російських військ в Донецьку і аеропорту Луганська. 

За словами командира батальйону "Азов" Андрія Білецького, російські війська планують атакувати в районі Волновахи