Після останніх боїв в полон потрапили майже 700 українських військових, - Рубан

У Донецькій області після останніх боїв взято в полон 680 українських військовослужбовців, з них 80% - з-під Іловайська

Про це на прес-конференції повідомив генерал-полковник запасу, керівник ГО «Офіцерський корпус», керівник Центру обміну полонених Володимир Рубан, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН

При цьому він підкреслив, що інформація про кількість українців, взятих у полон під Іловайском, закрита. 

«Тому я не можу її обговорювати. Поки не закінчилася операція, поки не забрали полонених», - сказав Рубан. 

«Щодо полонених - це теж катастрофа. Те, як ведуться бойові дії, то таке враження, що армію готують для здачі в полон», - зазначив Рубан. 

Він підкреслив, що вже є проблема з харчуванням полонених. За його словами, Дніпропетровська область готує гуманітарний поїзд з продуктами, щоб годувати українських полонених в Донецьку. 

Рубан підкреслив, що «приблизно така ж ситуація і в Луганську». Крім того, він заявив, що на схід Україні «немає нормальних поставок продовольства, не підготовлена інфраструктура до зими». 

«Зовсім плачевна ситуація в Луганську», - додав Рубан. За його словами, «насувається велика гуманітарна катастрофа» для мирних громадян, які проживають у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні командир батальйону «Донбас» із оточення під Іловайськом вдалось вивести ще 10 бійців

В РНБО заявили, що операція з виведення військових з оточення триває, однак деталі операції будуть закриті до її завершення.