Російські матері скаржаться, що їхніх синів силою відправляють воювати в Україну

У Тульській області солдатів-строковиків РФ змушують підписувати контракти

Про це російському телеканалу Дождь повідомили матері військовослужбовців військової частини №33842. За їхніми даними, вісім солдатів підписали контракти самостійно, за інших 19 серпня це зробило керівництво в/ч. "Солдат вже завтра можуть відправити у Луганськ", - розповіли їхні матері.

Крім того, вони повідомили, що солдати, а також командири п'ятої роти не виходять на зв'язок уже два тижні. За даними матерів, вони перебували на навчаннях у Ростовській області. Крім того, за даними телеканалу, на зв'язок не виходять і члени комітету солдатських матерів Тульської області. Також раніше стало відомо про 200-х строковиків із Ростовської області, яких змушували підписувати контракти, в тому числі і під загрозою псування військових квитків.

Цю інформацію Дождю підтвердили родичі 18-річного солдата-строковика Андрія Вильховика. Раніше про це Комітету солдатських матерів повідомляли кілька десятків батьків солдатів. Читайте також: Гелетей каже, що Росія погрожує Україні ядерною зброєю "Якщо насильно заявляють підписувати контракт, негайно напишіть три заяви: у військову прокуратуру, у громадську прокуратуру, в ОВС. Залишаєте частину й повертаєтеся додому. Терміново звертайтеся у комендатуру і прокуратуру", - прокоментувала подібні дії військових частин глава Солдатських матерів Ставропольського краю Людмила Богатенкова.

Вона також роз'яснила, з яким формулюванням слід писати заяву: "Я самовільно залишив військову частину з причини змушування мене насильно підписувати контракт". Як повідомили раніше в РНБО, армія РФ воює проти України силами чотирьох батальонно-тактичних груп російських Збройних сил, які мають бронетехніку, артилерію і засоби протиповітряної оборони. До складу самої батальонно-тактичної групи входить близько 400 бійців-піхотинців.