Стець: Звільнення Воробйова - моє першочергове завдання

Керівник Управління інформаційної політики Національної гвардії України Юрій Стець запевнив, що робите все можливе, аби звільнити журналіста нашого каналу Єгора Ворбйова з полону

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Він (Єгор Воробйов, - Ред.) знаходиться в полоні, і очевидно, що це першочергове завдання для мене – звільнення наших колег журналістів. Так сталося, в ранок мого призначення я поїхав на Схід, тоді Настю Станко й оператора "Громадського телебачення" захопили в АТО. Була створена робоча група тоді на чолі зі мною з вирішення цього питання. Я завжди ставив для себе в пріоритет – мої друзі, мій соціум – це журналісти. Я роблю і робитиму все можливе, щоб наш колега був з нами", - запевнив Стець.

За його словами, є декілька механізмів звільнення полонених, залежно від того, кого захопили в полон.

"Є декілька механізмів звільнення, і є багато нюансів: чи це кадровий військовий, чи це журналіст, чи це місцевий. Є нюанси між тим, де він знаходиться – у російських військових, ДНР-івців чи бандитів інших. Були випадки, коли вимагали гроші. Ми працюємо і не можемо про це говорити багато в ефірі", - додав Стець.

Нагадаємо, двоє журналістів Еспресо.TV Єгор Воробйов і Тарас Чкан та журналіст "Дорожнього контролю" Ростислав Шапошников, виконуючи свій професійний обов’язок, разом з українськими військовими опинилися в оточенні в районі Іловайська. Редакція звертається до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку журналістів. Сьогодні стало відомо, що Тарасу Чкану і Ростиславу Шапошникову вдалось вийти з оточення, вони повертаються в Київ, а Єгор Воробйов перебуває в полоні у російських військових.