У Горлівці бойовики захопили дітей, щоб показати "перше вересня" для російського ТБ

В Горлівці Донецької області бойовики захопили школу, щоб російські телеканали продемонстрували "щасливий початок нового навчального року"

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на УНІАН.

"У Горлівці терористи захопили середню школу № 4 в центрі міста. Для цього вулиці Пушкінська та Комсомольська були заблоковані автомобілями та виставлено оточення. У будівлі школи перебувало до двох десятків озброєних бойовиків, які привезли переляканих першокласників з традиційним дзвінком і перед численними російськими телегрупами змусили малюків імітувати 1 вересня як щасливий початок нового навчального року", - повідомив він.

"Однак, за повідомленнями очевидців, насправді дітей в школі не було, а своєрідний "спектакль" організували для російських глядачів", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, раніше заради інформаційної картинки бойовики Донбасу захоплювали і вивозили в Росію дітей-сиріт, яких намагалися евакуювати із зони АТО.