В зоні АТО дітям не вдалось піти в школу, - Квіт

Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що ні школярі, ні студенти навчальних закладів, які знаходяться в зоні АТО, сьогодні не пішли на заняття

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Зокрема, в тих регіонах Донбасу Донецької і Луганської областей, які не в зоні бойових дій, там дітям вдалося піти в школи, доукомплектувати вдалося переселенцями. Але в зоні АТО дітям не вдалося піти в школу", - сказав він. 

Також міністр уточнив, що студенти перших курсів зможуть приступити до занять 1 жовтня. 

"Першокурсники з першого жовтня підуть у виші. Це стосується лише тих регіонів поза зоною бойових дій, але студенти інших років навчання пішли сьогодні", - зазначив Квіт. 

Міністр підкреслив, що в школах жодним чином не буде запроваджено агітації чи контрпропаганди. Винятком став перший урок, на якому вчителі розповіли дітям про єдність України і важливість миру для людей. 

"Ми не будемо запроваджувати в школах якихось агітацій: пропаганди, контрпропаганди, ми вважаємо, що діти мають рости з критичним мисленням. Правда, сьогодні ми провели таке культпросвітне заняття, де розповіли, що Україна єдина і люди мають жити в мирі", - сказав Квіт.