Балачки терористів про "особливий статус" були лише приводом для початку діалогу, тепер вони заговорили про незалежність

Терористи ДНР та ЛНР уже не хочуть особливого статусу в складі України, як вимагали вчора перед зустріччю тристоронньої контактної групи в Мінську. Після проведення зустрічі вони вже заговорили про «незалежність», а заяви про «особливий статус» були просто приводом для початку діалогу

Зокрема, один з членів «уряду» самопроголошеної терористичної республіки ДНР Андрій Пургін заявив, що «Новоросія» не планує залишатися у складі України, передає Еспресо.TV з посиланням на «Газета.ru»

«Ні про яку автономію, федерацію або конфедерацію у складі України не йдеться. Ми хочемо стати частиною «русского мира» і не відчуваємо себе частиною України після загибелі тисяч мирних громадян і руйнування інфраструктури. Але, як відповідальні політики, ведемо переговори, щоб припинити війну, щоб вони пішли з нашої території. Але при цьому треба якось співіснувати з державою, у складі якої жили 23 роки. Не можна воювати нескінченно, і потрібно починати якийсь процес переговорів і формування умов співіснування. Процес буде тривалим і складним, але головне завдання - зупинити загибель людей», - заявив Пургін.

Нагадаємо,  вчора представники самопроголошених Донецької та Луганської народних республік в оприлюднили переговорну позицію до зустрічі контактної групи з врегулювання української кризи в Мінську. Псевдореспубліки закликали Київ визнати їхній особливий статус і в обмін на виконання їхніх вимог обіцяють докласти максимум зусиль для збереження єдиного простору України.