Білоруси продають"Магніти солідарності": половина коштів йде Україні

У Білорусії продають "Магніти солідарності", присвячені єдності України та Білорусії

Три види магнітів, на яких зображені контури держав, написи "Білорусь і Україна разом назавжди!", продають за 45 000 білоруських рублів, або близько 50 гривень за штуку. Половину коштів перераховують на підтримку України, повідомляє gazeta.ua

"Магніти повністю ручної роботи. Їх можна замовляти в Україну. На даний момент маємо замовлення уже на 900 магнітів, близько сотні вже реалізовані. Зараз дуже велика черга, тому продаж наступної партії почнем десь за тиждень", - кажуть організатори.

Ініціатори акції своїх імен просять не називати з політчних причин. На магнітах зображена історична білоруська символіка - біло-червоно-білий прапор та герб "Погоня", які вважаються забороненими Олександром Лукашенко. Нині в Білорусі вони використовуються як опозиційні символи та асоціюються із боротьбою проти режиму чинного білоруського президента.

Червоно-біло-червоний стяг офіційно перестав використовуватися у Білорусі з 1995 року, після референдуму. Тоді ж державним прапором став червоно-зелений стяг із вертикальною смугою національного орнаменту. Подібне знамено використовували під час Білоруської РСР, тоді на ньому були серп і молот.