Британський автомеханік вилив на себе 30 літрів машинного масла заради благодійності

Чоловік вигадав аналогію Ice Bucket Challenge, щоб вшанувати пам'ять своєї померлої від онкологічного захворювання матері

Про це повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на lenta.ru.

46-річний Колін Мейрік назвав свою одиночну акцію Oil Bucket Challenge («Масляний виклик») і виклав її в Інтернет, пообіцявши перерахувати кошти, які надійдуть на його рахунок від кількості переглядів ролика, до фонду боротьби з раком Macmillan Cancer Support.

За перші кілька годин з моменту публікації відео в Інтернеті на рахунок Мейрік надійшло більше тисячі фунтів від користувачів мережі.

«Концепція Oil Bucket Challenge спала мені на думку в пабі і відразу здалася успішною», - розповів Мейрік.

 

 

Нагадаємо, на хвилі популярності Ice Bucket Challenge в різних частинах світу стали з'являтися різні аналоги акції. Від первісної мети - залучення уваги до хвороби Лу Геріга і пожертвуванням на дослідження хвороби - організатори нових кампаній відійшли, адаптувавши свої флешмоби до місцевих реалій. Так, наприклад, Габріелус Ландсбергіс, член Європарламенту від Європейської народної партії (Литва), вилив собі на голову не холодну воду, а прапор України.

Зазначимо також, що Фонд ALS Association, один з організаторів оригінальної філантропічної кампанії Ice Bucket Challenge, зібрав за серпень 2014 року майже 80 мільйонів доларів, а число нових жертводавців перевищило 1,7 мільйона чоловік.