Геям заборонили мітингувати в Криму

Представники ЛГБТ не зможуть проводити публічні заходи в республіці Крим

«Це не наш стиль точно. Нам в Криму такі люди не потрібні, і заходи вони ніколи публічно проводити не будуть. Поліція і самооборона швидко відреагують, протягом трьох хвилин пояснять орієнтацію, яку треба тримати», - заявив глава півострова Сергій Аксьонов, передає агентство «Інтерфакс».  

Глава республіки вважає, що молоді треба прищеплювати традиційні цінності і шанобливе ставлення до сім'ї.

Російські політики і громадські діячі досить часто здійснюють нападки на сексуальні меншини. Так, вчора петербурзький публіцист і режисер Олександр Невзоров в прямому ефірі інтернет-каналу Piter.TV порівняв геїв з інвалідами. «Це все одно, що сміятися, блін, над безногим або труїти безрукого за те, що він інвалід. Це також нерозумно і підло, як, скажімо, знущання над будь якою інвалідністю», - сказав журналіст. При цьому Невзоров вважає, що нетрадиційним парам можна давати дітей на усиновлення, але на особливих умовах: «Я б в сім'ї, що складаються тільки з двох чоловіків, віддавав би тільки дівчаток», - пояснив свою точку зору публіцист, пише «Snob.Ru».

28 серпня хабаровський блогер Андрій Марченко розповів інтернет-виданню «Амурбург» про те, що ФСБ звинуватила його в дружбі з ЛГБТ-активістом Олександром Ермошкіним, разом з яким вони є творцями і натхненниками «гей-терористичного підпілля», який планує в Хабаровську «помаранчеву революцію».

У 2013 році президент Росії Володимир Путін підписав закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх. За розповсюдження інформації, яка може залучити дитину до гомосексуалізму, передбачається штраф від чотирьох до п'яти тисяч рублів для фізичних осіб, від 40 до 50 тисяч рублів для посадових осіб, від 800 тисяч до мільйона рублів і призупинення діяльності до трьох місяців для юридичних осіб. За ведення пропаганди в інтернеті або в ЗМІ покладаються штрафи від 50 тисяч до мільйона рублів для різних категорій громадян та організацій.