Кількість росіян, які радіють з анексії Криму, стрімко скорочується

Згідно з отриманими даними останнього соцопитування, кількість росіян, в яких повернення Криму до складу Росії викликає радість, зменшилася за останні чотири місяці з 23 до 16 %.

Такі дані оприлюднили на сайті аналітичного центру Юрія Левади, що й провів дослідження, повідомляє Еспресо.TV.

Загальна радість росіян від окупації Криму потроху спадає. «Левада-Центр» порівняв результати опитування за березень та кінець серпня.

Росіяни задумалися про негативні наслідки приєднання Криму до Росії: захоплення з цього приводу зменшилося, а рівень схвалення дій уряду знизився - так само як і кількість тих, хто готовий піти на скорочення особистих доходів заради фінансування нового регіону. 

Частка громадян, які схвалюють цей крок, знизилася з 47 % до 40 %, а гордість за країну відчувають лише 30 %, а не 37 %. Утім, негативні емоції з даного приводу висловлюють тільки 9 % опитаних. 

Росіяни також усвідомлюють зростаючу ворожість з боку громадян України: сьогодні тільки 9 % упевнені, що українці не відчувають негативних почуттів по відношенню до Росії, а в кінці березня цей показник становив 17 %. 

У серпні 23 % опитаних вже впевнені в тому, що даний крок викликає в українців ненависть до російського керівництва, а 38 % кажуть про ненависть до Росії в цілому - в березні ці цифри становили 18 % і 24 % відповідно. 

Готовність росіян скоротити свої доходи, щоб держава могла фінансувати приєднання півострова, відчутно знизилася. 

У березні лише 19 % опитаних навідріз відмовилися особисто платити за дії російського керівництва, сьогодні ж «зовсім не готові» піти на особисті витрати 28 %. Повною мірою або в значній мірі постраждати за Крим готові 17 % (було 26 %), а на «певні витрати» згодні 33 % - ця цифра залишилася незмінною. 

Опитування провели 22-25 серпня за репрезентативною вибіркою серед 1600 осіб у 134 населених пунктах 46 регіонів РФ. Статистична похибка не перевищує 3,4 %.