Кличко залишився без заступника з фінансів і економіки

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко звільнений за погодженням сторін

Відповідне розпорядження №196 від 29 серпня підписано Главою КМДА Віталієм Кличко.
 
Нагадаємо, Руслан Крамаренко займає пост заступника голови КМДА з економіки та фінансів з 2010 року. Зберегти посаду після зміни кількох керівників міськадміністрації йому вдалося завдяки тому, що він ніколи не перебував у жодній з політичних партій і не був замішаний в політичних чи корупційних скандалах.
 
Екс-депутат Київради від УДАРу Олексій Давиденко заявив, що будучи в опозиції, йому «було приємно опонувати такому представникові команди глави КМДА», як Руслан Крамаренко. «Корінний високоосвічений киянин, який прийшов в муніципальне управління з бізнесу, таких впевнених в собі і врівноважених чиновників в тій та й цій Мерії повірте мені було дуже небагато. Якщо й були в команді глави КМДА Олександра Попова справжні професіонали - сіті-менеджери, то ця людина вже точно один з них. І ще, я вдячний, що він зробив все від себе можливе, щоб з приходом в цей кризовий час мера Кличка, передати свої знання, вміння, навички та напрацювання нової команді управлінців », - написав екс-депутат на своїй сторінці у «Фейсбуці».
 
Сам Крамаренко заявив, що відразу після виборів мера заявив про готовність звільнитися.  «З листопада минулого року мною було написано вже 6 заяв про відставку. Як тільки Віталій Кличко вступив на посаду, я відразу сказав, що готовий передати справи і піти. За ці 3 місяці я не тільки передав справи команді Кличка, але і залишив заділ для міста - підготував рефінансування боргу на 2,6 млрд. Гривень і провів успішні переговори з бюджетним комітетом ВР про отримання містом додаткових 1,8 млрд. Гривень до бюджету Києва, відновив співпрацю з Світовим банком та ЄБРР по існуючим програмам і запустив нові проекти (80 нових тролейбусів будуть поставлені вже в 2014 році, автоматизована система управління дорожнім рухом буде впроваджена в 2015 році - перший етап проекту на 15 млн. євро, другий - ще 15 млн. євро, буде проведена заміна ртутних ламп освітлення на LED-прилади - два етапи по 8 млн. євро, відновлено співпрацю з Світовим банком з проекту розробки нової транспортної схеми Києва, започатковано низку спільних консталтінгових проектів з ЄБРР», - заявив Крамаренко.
 
Він зазначив, що за роботу на посаді заступника з економіки йому не соромно.  «Щось не виходило, але багато чого й виходило. Незважаючи на критику я таки запустив проект «Картка киянина» і сьогодні нею користуються більше 440 тис городян, все готово для запуску «Електронний квиток», який дозволить викорінити махінації і збільшити виручку. Були реструктуровані борги міста - 300 млн. доларів євробондів були перепаковані в гривневі облігації внутрішньої позики, що з сьогоднішнім стрибком курсу заощадило для міста близько 2 млрд. Грн. Всі три роки перебуваючи на «бюджетному дні» через величезні вилучень до держбюджету вдавалося виконувати на рівні 90% міського бюджету, зберігаючи соціальні стандарти.  Мені 36 років, і у мене є амбіції бути ефективним і показувати результат », - підкреслив він.
 
Нагадаємо, відповідно до рейтингового ресурсу «Слово і діло», який аналізує обіцянки політиків, Руслан Крамаренко є найефективнішим управлінцем серед керівництва міських та обласних адміністрацій. При середньому показнику ефективності в 14%, Крамаренко має показник 41% виконаних обіцянок і займає 1 місце по країні. При цьому сам Віталій Кличко займає в цьому рейтингу 7 місце - він виконав лише 21% свої обіцянок.
 
Крамаренко народився в 1978 році в Києві. Закінчив Кременчуцький державний політехнічний університет та Харківську національну академію міського господарства, викладає в Київському національному єкономіческом університеті ім. Вадима Гетьмана. Трудову діяльність розпочав у 17 років ревізором-інспектором в Кременчуцькій РДА. З 1998 по 2003 рр. працював на керівних посадах на Кременчуцькому НПЗ, з 2003 по 2006 рр. - начальник відділу ціноутворення та тарифної політики ГО «Укрморпорт», з 2006 по 2007 рр. - генеральний директор ТОВ «Вік Ойл». В КМДА прийшов в червні 2010 р з МінЖКГ, де з 2007 р обіймав посаду заступника міністра, курируя роботу фінансово-адміністративного департаменту, департаменту економіки та тарифної політики, управління зовнішньоекономічної діяльності та міжнародних зв'язків.