Могеріні: Євросоюз прийме рішення по нових антиросійських санкціях 5 вересня

Євросоюз у середу визначиться з новим пакетом санкцій відносно Росії, рішення буде прийнято в п'ятницю, заявила верховний комісар ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні

"Вчора, в понеділок, посли Євросоюзу зустрілися; комісія готується представити свою пропозицію; остаточну пропозицію буде сформовано завтра, рішення буде прийнято в п'ятницю", - сказала Могеріні, яку цитує Росбалт.

За словами Могеріні, санкції поширяться на оборонну промисловість, застосування товарів подвійного призначення і фінансову сферу.

Нагадаємо, напередодні Могеріні і глава МЗС Росії Сергій Лавров обговорили по телефону оптимальні шляхи політичного врегулювання внутрішньоукраїнського кризи.

Тим часом "Інтерфакс" з посиланням на європейське дипломатичне джерело повідомляє, що ЄС піде на створення додаткових "чорних списків" осіб та організацій, що взаємодіють з ополченцями Донбасу, в рамках продовження тиску на Росію.

За словами джерела, розроблені санкції повинні бути опубліковані в офіційному журналі ЄС. "Ситуація досить серйозна. Є досить короткий термін для підготовки: - один тиждень, це говорить про те, що питання розглядається дуже серйозно, і рішення має бути підготовлено швидко", - пояснив дипломат.