Найбагатший український IT-бізнесмен продає гітару з автографом Макаревича, щоб допомогти військовим

Найбагатший український IT-бізнесмен Олександр Кардаков виставив на благодійний аукціон електрогітару Fender Telecaster з автографами музикантів рок-групи «Машина часу»

Всі кошти від продажу лота будуть спрямовані на допомогу українській армії. Про це бізнесмен сьогодні вранці написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбуці». Аукціон стартував з моменту публікації поста – о 9 ранку 2 вересня. Ставки прийматимуться до опівночі 4 вересня. Стартова вартість лота становить 20 тис грн. Для того, щоб взяти участь в аукціоні, необхідно залишити коментар під записом Кардакова із зазначенням ставки або написати йому особисто. 

Гітару Олександру Кардакову подарували друзі під час святкування 15-річчя компанії «Інком». Автографи на музичному інструменті залишили Андрій Макаревич, Євген Маргуліс, Андрій Державін, Олександр Кутіков і Валерій Єфремов. «Машина часу» і, зокрема, Андрій Макаревич, стали для мене, та й для багатьох, справжнім символом свободи - думки, слова, думки! Особливо останнім часом. Тому ідея виставити гітару з автографами всіх музикантів з цієї групи - символічна », - пише Кардаков. 

Виручені від продажу лота гроші гроші Кардаков передасть Арсенію Фінбергу, який керує проектом «Волонтерська сотня». В рамках цього проекту активісти закуповують спорядження для української армії і допомагають в розселенні біженцям із зони АТО. На момент виходу матеріалу ставка вже досягла 50 тис. гривень. 

Це вже не перший випадок, коли знаменитості через онлайн-аукціони продають дорогі їм предмети, а гроші спрямовують на допомогу українській армії. Не так давно, на торговельному майданчику Aukro.ua були виставлені на продаж кілька предметів, з автографами або раніше належали знаменитим українцям. Серед лотів - золота медаль чемпіонату світу з художньої гімнастики, рукавички з автографом боксера Олександра Усика, бутса з підписом форварда Барселони і збірної Бразилії Неймара та багато інших цікавих пропозицій.