Президент Грузії не хоче, щоби українська криза зашкодила грузино-російським стосункам

Тбілісі не змінить курс стосунків з Москвою у зав’язку з кризою україно-російської політики. Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

„У нашого друга і партнера України сьогодні у стосунках з Росією є складнощі, але це не означає, що наш курс відносин з Росією зміниться. Політичний курс спрямований на деескалацію напруженості з Росією. Є ситуації, коли це складно, -  наприклад, зараз, - але зміна курсу не повинно залежати від тимчасових проблем ", - цитує Росбалт інтерв’ю президента Маргвелашвілі грузинській телекомпанії "Маестро ". 
Президент зазначив, що принциповим питанням для влади Грузії є територіальна цілісність: "У нас принципові теми: територіальна цілісність і суверенітет, і одне позитивне послання, що демократична і мирна стабільна Грузія не є небезпечною для Росії". 
За словами президента Грузії, стосунки з Росією "не вибудовуються ні за один день, ні за один тиждень". "Зовнішньополітичний курс щодо Росії полягає в тому, щоб ми змогли зафіксувати принципові теми, але одночасно, щоб ця проблематика не перейшла в серйозний конфлікт і протистояння", - додав глава держави. 
При цьому він зазначив, що риторика офіційного Тбілісі не повинна бути жорсткішою за заяви європейських та американських партнерів.