Рада встановила мораторій на нарахування штрафів за кредитами в зоні АТО

Верховна Рада затвердила тимчасові заходи на період проведення Антитерористичної операції

За відповідний проект закону № 4313а у другому читанні і в цілому проголосували 237 депутатів, пише Еспресо.TV.

Метою прийняття Закону є вжиття тимчасових заходів для забезпечення підтримки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції та осіб, які проживають в зоні проведення тимчасової антитерористичної операції або  переселилися з неї під час її проведення.

Законопроектом пропонується встановлення мораторію на нарахування пені та штрафів на основну суму заборгованості по кредитним зобов'язанням, громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції або переселилися з неї у період проведення антитерористичної операції.

Законопроектом передбачається тимчасове обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності у період та на території проведення антитерористичної операції.

Крім того, у зв'язку з ситуацією, яка виникла на Сході України, існують проблеми з проведенням реєстраційних дій щодо реєстрації фізичною особою - підприємцем, та проведенням реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізичних осіб - підприємців, законопроектом пропонується законодавче врегулювання зазначеного вище питання, а також автоматичне подовження дії документів дозвільного характеру, виданих суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльності на території проведення антитерористичної операції.

Крім того, законопроектом передбачається спрощена процедура отримання документів щодо підтвердження форс-мажорних обставин.