Росія використає Луганський аеропорт для перекидання в зону АТО літаків ЗСУ, захоплених в Криму

Росіяни використають захоплений Луганський аеропорт для замилювання очей світовій громадськості – перекидатимуть українські літаки з Криму, яку видаватимуть за трофейну авіацію терористів

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив командир 5-ої роти батальйону "Дніпро-1" Володимир Шилов. 

На його думку, скоріше за все, саме з допомогою захоплених Росією в Криму літаків, росіяни завдадуть ударів по Маріуполю. 

«…щодо питання можливого бомбардування Маріуполя. Це робитиме не російська авіація. Маючи цей аеропорт, росіяни перемістять українські літаки, які Росія захопила в Криму. Вони зроблять видимість, наче б у терористів є своя авіація. Для продовження замилювання очей вони говоритимуть, що це сепаратисти бомблять Маріуполь», - сказав Шилов. 

Він також відзначив, що навіть якщо перед відступом наші військові зруйнували злітні смуги, їх можна дуже швидко відновити, маючи відповідну техніку. 

З цією думкою погодився і колишній глава розвідки Микола Маломуж, відзначивши, що уже неодноразово практикувалась передача терористам озброєнь з Криму.

В ефірі Еспресо.TV він відзначив, що Луганський аеропорт – це важливий стратегічний об’єкт, і виведення звідти українських військових є для нас великою втратою. 

«Аеропорт має велику перспективу використання противником. Через нього на територію України надходитиме нова зброя та жива сила противника», - наголосив Маломуж. 

Нагадаємо, як повідомили вчора, 1 вересня, в РНБО, українські військові організовано відступили з Луганського аеропорту