Російські депутати просять заблокувати сайт Ходорковського - бояться, що той спровокує в Росії Майдан

Член вищої ради партії ЛДПР і депутат Держдуми Михайло Дегтярьов направив в Роскомнагляд з проханням вивчити публікації екс-глави компанії ЮКОС Михайла Ходорковського на його офіційному сайті (khodorkovsky.ru) і «вжити заходів з блокування доступу до даного сайту з території Росії»

В одній з останніх публікацій, на думку парламентарія, Ходорковський, який обіцяв після амністії не займатися політикою, допустив «заклики до масових безпорядків, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку», пише газета «Известия»

Бурхливу реакцію депутата викликала публікація на сайті Ходорковського, написана через кілька годин після заяви президента України, який заявив, що Росія ввела війська на територію України.

Натисніть на зображення, щоб збільшити

«У даній статті Ходорковський, не наводячи ніяких доказів, констатує доконаний факт початку війни між Росією та Україною. За словами Ходорковського, з Росії на Україну направляються солдати і військова техніка. У зв'язку з цим Михайло Ходорковський заявляє про необхідність проведення акцій протесту - «пригрозити страйком», - йдеться в зверненні парламентаря. - Здається, що він планує своїми закликами спровокувати в Росії події, схожі на протистояння на київському майдані. Взимку минулого року саме з таких, здавалося б, нічим не примітних заяв Кличко-Тягнибока-Яценюка про загальний страйк і безстрокові мітинги розпочався перший етап захоплення націонал-радикалами влади на Україні». 

У березні цього року Роскомнаглядом вже був заблокований онлайн-ресурс kasparov.ru на підставі того, що сайт «містить заклики до протиправної діяльності та участі в масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».