СБУ ліквідувала групу диверсантів, які готували серію терактів у Павлограді на Дніпропетровщині

Служба безпеки України попередила можливі терористичні акти на промислових об'єктах Дніпропетровської області, які мала вчинити створена російськими спецслужбами диверсійна група

Про це інформує прес-центр СБУ, передає Еспресо.TV.

"1 вересня контррозвідка СБУ затримала трьох членів диверсійно-підривної групи - мешканців м. Павлоград Дніпропетровської області, на чолі з місцевим підприємцем, власником будівельних та торговельних компаній.

Зловмисники за отриманою від кураторів з Росії вказівкою готували вибухи на великому промисловому підприємстві регіону", - йдеться у повідомленні відомства.

За злочинним задумом, ці теракти мали дестабілізувати ситуацію в регіоні, сіяти паніку серед місцевого населення та відволікати українські сили із зони АТО.

"Під час обшуків у членів злочинної групи вилучено вибухівку, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту та засоби зв'язку із співробітниками російських спецслужб", - зазначили в СБУ.

Встановлено, що зловмисники координували свою підривну діяльність із ватажками терористів "ДНР".

Як зазначають у прес-службі відомства, розпочато досудове слідство за статтями 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають допити, слідчі дії.

Фото СБУ