Велика Британія здійснить спостережний політ над територією Росії

Група британських інспекторів в період з 1 по 5 вересня виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на шведському літаку СААБ-340Б в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба

Про це повідомив в понеділок т.в.о. начальника національного Центру щодо зменшення ядерної небезпеки Руслан Шишин, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

"У ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження", - сказав він. 

Літак спостереження СААБ-340Б відноситься до типу літаків, не оснащених яким-небудь озброєнням. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором з відкритого неба. 

Також повідомляється, що група російських інспекторів виконає спостережний політ над територією Німеччини на літаку Ан-30Б в рамках реалізації Договору з відкритого неба. 

"Спостережний політ буде виконуватися в період з 1 по 5 вересня з аеродрому відкритого неба Кельн - Бонн з максимальною дальністю до 1300 км", - повідомив Руслан Шишин. 

Російський літак спостереження буде виконувати політ за узгодженим з спостерігається стороною маршрутом, а італійські фахівці на його борту контролюватимуть порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених Договором, уточнив він. 

"Спостережний політ виконується з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності у військовій діяльності держав-учасниць Договору, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри", - зазначив Шишин.