Журналіст, який вирвався з оточеного Іловайська, розповів, як взяли в полон групу Еспресо.TV.

Ростислав Шапошніков, керівник проекту "Дорожній контроль" розповів, як його разом із журналістом Єгором Воробйовим і оператором Тарасом Чканом взяли в полон російські військових

Історію затримання і звільнення він розповів в ефірі Еспресо.TV.

"Ми прийняли рішення в посадку їхати і сховатися, щоб перечекати перестрілку. Ми загнали машини в дерева, там кукурудза, соняшники, вибігли, залягли близько 10 ранку, а  встали в десять вечора. Весь цей час літали міни і було бомбування. 

Потім вирішили рухатися вперед. Дистанція - п'ять метрів один за одним. Коли пішов солдат переді мною, зліва загорівся якийсь ліхтар ворожої техніки, він випустив сигнальні ракети. Потім ми почали рух вперед і загубилися, солдати пропали, було дуже темно. Завернули в посадку і лягли переночувати. Вранці вирішили рухатися вперед, я знайшов сигнал, подзвонив до Києва, з'явилася інформація, що можна виходити ніби як. Вирішили повернутися до нашої машини, взяли бронеавтомобіль в якому їхали разом з нашими бійцями. Проїхали 300-400 метрів по полю, в блокпост вперлися російських військових. Вони нас там і заарештували. 15 військових нас оточили і заарештували. Ми показали журналістські посвідчення, але погано, що вони знайшли в нашій машині пару гранат і карту з їхніми позиціями, які ми не встигли викинути. 

Вони почали нас допитувати, все-таки діалог налагодили. Дали нам води, погодували і залишили ночувати в цьому бусику. Це були російські військові. Акцент видавав, вони вели себе гідно, не було в їхній поведінці поведінки бойовика чи найманця, вони не приховували, що з Росії, вони говорили, що тут вони "з миротворчою місією і скоро Путін введе війська і війна закінчиться". 

Вони переписали наші прізвища, доповіли керівництву, я так зрозумів. Вся поведінка говорила про те, що нас відпустять. Приїхала машина і нас помістили в КрАз разом із полоненими військовими - людей 15-20. По дорозі нам зав'язали руки й очі і повезли в невідомому напрямку. Думав - везуть до Росії. За 30-40 хвилин до зупинки і передачі військовополонених, було названо прізвище "Воробйов, на вихід". І ми продовжили рух. Я зрозумів, що його забрали. 

Мабудь тому, що Єгор представлявся як старший групи, оскільки був за завданням редакції. 

Нагадаємо, журналіст Еспресо.TV Егор Воробйов і досі перебуваає у полоні російських війскових. Наразі зв'язку з ним немає.