Екс-тренер "Динамо" розізлився на Євросоюз за "наїзди" на російський футбол та Путіна

Юрій Сьомін не розуміє, чому Євросоюз хоче виключити Росію з УЄФА та ФІФА. Тренер вважає, що Росія нічого не порушувала своєю агресією щодо України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на НСН.

Зазначимо, що вчора чеські ЗМІ оприлюднили інформацію, що деякі країни ЄС запропонували призупинити членство Росії в різних міжнародних спортивних федераціях - наприклад УЄФА і ФІФА. 

Якщо даний пункт буде затверджений, то футбольні клуби з Росії не зможуть брати участь в єврокубках, а сама країна втратить право прийняти чемпіонат світу з футболу - 2018.

Екс-тренер київського "Динамо" (2008-2009; 2010-2012) обурений тим, що ЄС хоче "тиснути" на ФІФА та УЄФА.

"Завжди і всюди говорили і говорять, що спорт і політика - це зовсім різні речі! Як Євросоюз може в це втручатися?! Для мене це незрозуміло і обурливо! По-друге, при чому тут спортсмени, які просто займаються спортом? Я вважаю, що це дуже дурне рішення. Як це було з Югославією в 92-му, так і зараз - це обурливо. Для спортсменів це абсолютно незрозуміло. Якщо УЄФА і ФІФА виконають рішення Євросоюзу, на мій погляд, вони покажуть свою велику слабкість, по відношенню до спортсменів це буде велика несправедливість", - сказав Юрій Сьомін. 

Раніше Еспресо.TV розповів про кроки, які необхідно зробити Євросоюзу, щоб Блаттер та Платіні виключили Росію з ФІФА та УЄФА.