На Камчатку запроторили першу групу біженців з Донбасу

На Камчатку прибула перша група українських біженців, що складається з 270 осіб

Про це повідомляє прес-служба крайового уряду, передає Еспресо.TV

«Літаком «Оренбурзьких авіаліній» за маршрутом Сімферополь - Чита - Петропавловськ-Камчатський прибутку 270 осіб, з них 86 дітей. В основному, це жителі Донецької та Луганської областей», - йдеться в повідомленні. 

Їх зустрічали представники уряду Камчатського краю і федеральних структур, МНС, медичні працівники, волонтери. 

«Для громадян України визначено пункти тимчасового розміщення. Ми ставимо завдання якнайшвидше адаптувати людей до нормального життя, забезпечити їх одягом і предметами першої необхідності, надати допомогу в працевлаштуванні», - заявив заступник голови уряду Камчатського краю Валерій Карпенко. 

За його словами, влада регіону допоможуть біженцям налагодити повноцінний побут в більш короткі терміни. 

«У нас вже є заявки від роботодавців, готових надати роботу і житло: від енергетиків, шляховиків будівельників, закладів медицини та освіти. Ці напрямки залишаються для нас досить затребуваними», - підкреслив заступник голови. 

Нагадаємо, представник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що з 21 серпня розпочнеться "велике переселення" українських біженців з Донбасу в Росію. За його словами, всіх біженців мали вивезти в Росію до 1 вересня.

За словами біженців, вони до останнього моменту не знали, куди саме їх відправлять. А першу тисячу українських біженців в Криму відправили у Сибір