Порошенко домовився з Путіним про припинення вогню на Донбасі (ДОПОВНЕНО)

Президент України Петро Порошенко домовився під час телефонної розмови з Президентом РФ Володимиром Путіним про постійне припинення вогню на Донбасі

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі Президента.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним.Результатом розмови стала домовленість про постійне припинення вогню на Донбасі. Було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру", - йдеться у повідомленні.

В той же час в прес-службі Кремля зазначили, що глави держав обмінялися думками щодо того, що потрібно зробити в першочерговому порядку для якнайшвидшого припинення кровопролиття на південному сході України.

"Точки зору президентів двох країн про можливі шляхи виходу з кризової ситуації значною мірою збігаються", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу прес-секретар Володимира Путіна зазначив, що Росія не може ні з ким домовлятися про припинення вогню, оскільки "не є стороною конфлікту". «Путін і Порошенко дійсно обговорили кроки, які б сприяли б припиненню вогню між ополченцями та українськими силовиками. Домовлятися про припинення вогню Росія не може фізично, оскільки не є стороною конфлікту», - заявив Пєсков.

Згодом прес-служба Порошенка прибрала в повідомленні про розмову з Путіним із фрази про припинення вогню на Донбасі слово "постійне".