Путін запропонував Порошенкові свій «мирний план»

Президент РФ Володимир Путін озвучив план по стабілізації ситуації на південному сході України, що складається з семи пунктів

«Я коли летів сюди - з Благовещенська в Улан-Батор - в літаку накидав деякі міркування і план дій, він у мене від руки поки, щоправда, викладений», - сказав Путін в бесіді з журналістами після закінчення візиту до Монголії,  повідомляє РІА Новини.

 «Перше - це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому і луганському напрямках», - заявив журналістам Путін.

«Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню», - сказав глава російської держави.

«Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки», - сказав Путін.

«Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов», - заявив президент РФ.

«Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області», - зазначив він.

«І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючою інфраструктури, надання допомоги їм», - сказав глава держави.

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли,що президент України Петро Порошенко домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про постійне припинення вогню на Донбасі.

В той же час в прес-службі Кремля лише зазначили, що глави держав обмінялися думками щодо того, що потрібно зробити для якнайшвидшого припинення кровопролиття на південному сході України, бо Росія не є стороною військового конфлікта.

Трохи пізніше прес-служба Порошенка прибрала в повідомленні про  припинення вогню на Донбасі слово "постійне".

"Результатом розмови стала домовленість про режим припинення вогню на Донбасі", - повідомляє наразі оновлений сайт Президента.