Роман про російсько-грузинську війну вийде українською

Письменник Баса Джанікашвілі презентує книгу в Україні

Роман «Гра у войнушку» стане першим в Україні перекладом з грузинської за роки незалежності, передає Gazeta.ua.

Грузинський письменник представить книгу про війну на двох фронтах: з Росією та дружиною.

У вересні грузинський медіаменеджер, драматург і письменник Баса Джанікашвілі завітає в Україну та презентує українське видання свого роману «Гра у войнушку».

Фото: gazeta.ua

Презентації та авторські зустрічі пройдуть у Києві, Львові та Вінниці.

Роман, який починається на іронічно-реалістичній ноті, раптом перетворюється на абсурдну трагедію, якою є будь-яка справжня війна, зокрема й та, що точиться сьогодні в Україні.

На тлі внутрішньої сімейної війни між подружжям Дарчія несподівано розпочинається війна між державами - російсько-грузинська війна 2008 року. І в обох війнах важливу роль відіграє десятирічний син подружжя - Гівіко.

У цьому тексті межа між реальним і віртуальним простором зникає. Читач сам вирішує: герої роману - учасники реального конфлікту чи персонажі комп'ютерної гри у войнушку.

Баса Джанікашвілі вважає, що грузинська література має зацікавити українців: «Тема війни для мене і моїх колег є дуже важливою, оскільки від 1990 року Грузія пройшла через вісім воєн. В Україні, на щастя, війни не було... А зараз раптово ця проблема зачепила і Вас... Тому тематика сучасної грузинської літератури може бути близькою українському читачеві».

Перша презентація видання відбудеться в Києві 9 вересня в Посольстві Грузії з театрально-літературним перформенсом від акторів театру «ДАХ».