Український тренер обурений свавіллям "сировинної Росії"

Головний тренер збірної України з сучасного п'ятиборства Олег Плаксін обурений ситуацією, що склалася з переходом Ганни Буряк в збірну Росії

Плаксін переконаний, що Ганна Буряк, яка змінила українське громадянство на російське, не має жодного права в поточному році виступати на міжнародних змаганнях за іншу країну, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Xsport.

"Мені незрозуміла ситуація з Міжнародною федерацією сучасного п'ятиборства. Ми так і не отримали жодної відповіді на наші протести. Дуже неприємно те, що відбувається. Російська федерація купила там всіх. Всі питання вони вирішують грошима. Росія багата і творить беззаконня. Це порушення всіх правил", - поскаржився Плаксін.

На думку Плаксіна, Україна зараз нікому непотрібна, бо її повністю ігнорують.

Нагадаємо, минулого року в складі збірної України 24-річна Ганна Буряк виграла два етапи Кубка світу, завоювала срібну медаль чемпіонату Європи в особистій першості і стала чемпіонкою світу в естафеті. У 2012 році вона виграла золоту медаль чемпіонки світу у змішаній естафеті.

Зазначимо, що Буряк вже взяла участь у чемпіонаті Європи у складі збірної Росії і тепер виступає під російським прапором на чемпіонаті світу у Варшаві.