В "Київенерго" кажуть, що не залишать жителів столиці без світла

"Київенерго" інформує мешканців столиці про те, що не планує відключати їх від електропостачання, однак, в разі виникнення непередбачених ситуацій в роботі об'єднаної енергосистеми України, відповідно до розпорядження Міненерговугілля і НЕК "Укренерго", можлива реалізація заходів, спрямованих на обмеження електропостачання

Як повідомляє прес-служба "Київенерго" в середу вранці, в Києві графіки обмежень споживання електричної енергії поширювалися в основному на промпідприємства, передає "Інтерфакс-Україна".

Вони були введені НЕК "Укренерго" за погодженням з Міненерговугілля з 11 по 26 серпня 2014 року. Причиною цих обмежень був дисбаланс між виробництвом і споживанням електричної енергії, а також гранично допустимі навантаження на енергосистему через дефіцит палива в Україні в умовах підготовки до осінньо-зимового максимуму. 

В даний час Київенерго, виконуючи розпорядження Міненерговугілля від 2 вересня 2014 року, розробляє спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні до 20% від планових величин (в години з 8:00 до 22:00). 

Разом з тим, в компанії підкреслили, що "при виникненні аварійних ситуацій в енергосистемі України та Києва Київенерго, як енергопостачальна компанія, буде зобов'язана виконувати вказівки НЕК "Укренерго", - центральної диспетчерської служби України". 

Також з метою виконання завдання Міненерговугілля з накопичення палива до зимового періоду Київенерго просить киян змінити своє ставлення до споживання електроенергії в сторону енергоефективності. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 8.00 до 11.00 і з 20.00 до 23.00, а у вихідні дні з 21.00 до 00.00. У ці періоди часу Київенерго просить киян по можливості економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні. 

У компанії поінформували, що в липні 2014 навантаження на енергосистему Києва становило 1380 МВт, що майже на 3% вище показника аналогічного періоду в 2013 році. У серпні навантаження досягло 1450 МВт, що на 7% перевищує рівень навантаження серпня минулого року.

Нагадаємо, раніше у Міненерговугілля попередили про відключення світла задля економії.