В Угорщині відмовчуються про відмову від нових санкцій проти Росії, однак виступають за військову допомогу Україні

В Угорщина виступає за надання військової допомоги, однак інформацію про те, що країна може заветувати подальші санкції ЄС проти Росії не спростовують

Такі висновки можна зробити зі слів голови Європейського конгресу українців Ярослави Хортяні, що завітала сьогодні в ефір Еспресо.TV.

«Мені відомо, що у ЗМІ повідомляють про те, що Угорщина, Чехія, Словаччина та Кіпр виступають проти введення наступних санкцій проти Росії, однак після цього прем’єр Угорщини Орбан виступив з заявою, що Україні потрібно негайно надати військові допомогу.

Щоб санкції почали діяти потрібен певний час, а Росія за цей період матиме можливість просуватися далі територією України. Ми також вважаємо, що санкції, які готує Євросоюз не зможуть зупинити Путіна. Ну хіба, якщо ЄС повністю припинить купляти російський газ», - сказала Хортяні.

Вона також наголосила, що саме зараз необхідно докласти максимум зусиль, щоб зупинити Путіна, бо його дії можуть стати причиною для розв’язання третьої світової війни.

«Якщо ми не зупинимо Путіна, то почнеться третя світова війна. Європа вже має гіркий досвід – так свого часу умиротворяли Гітлера, і доумиротворялись до розв’язання Другої світової війни. Якщо є країни, які готові надати військову підтримку Україні, то відповідні угоди треба підписувати вже зараз», - наголосила вона.

Нагадаємо, на саміті Євросоюзу в Брюсселі, який завершився у ніч на неділю, було вирішено не вводити негайно нових санкцій проти Росії за її військове вторгнення на материкову частину України, але терміново розробити новий пакет санкцій протягом тижня. Водночас незгоду з розширенням санкцій ЄС стосовно Росії висловили Чехія, Словаччина, Угорщина та Кіпр.