Військовий експерт розповів, яку користь принесуть навчання НАТО в Україні нашим збройним силам

Військовий експерт інституту Євро-Антлантичного співробітництва Ігор Козій розповів, чим будуть корисні спільні військові навчання України та НАТО, які пройдуть у вересні на території України

«Спільні навчання України та НАТО є певною можливість українським збройним силам спільно з міжнародним суспільством відпрацювати ті завдання, які можуть виникнути при виконанні спільних завдань - з одного боку.

З іншого боку, це дозволить фактично країнам-членам НАТО ознайомитися з тими процедурами, які ми використовуємо при плануванні і безпосередньо керуванні підрозділами під час військових операцій. Це дійсно необхідна річ, тим паче що в умовах ескалації напруги, що чинить Росія, такі військові навчання допоможуть сторонам знайти більше взаємопорозуміння», - сказав експерт в ефірі Еспресо.TV.

Він відзначив, що подібні навчання уже проводились в Україні. В них брало участь не більше 1,5 тисячі військовослужбовців з обох сторін. Як правило, відпрацьовуються командно-штабні процедури.

Нагадаємо, навчання, які будуть носити найменування Rapid Trident ("Швидкий тризуб"), відбудуться 16-26 вересня. НАТО розглядає їх як свідчення підтримки України з боку альянсу без прямого військового втручання в конфлікт. Навчання проходитимуть в Яворівському навчальному центрі на Львівщині. Спочатку навчання були заплановані на липень, але відкладені через загострення ситуації на Донбасі.