Військовий експерт: Відступ сил АТО – це оборонний маневр, який не дозволить повторити ситуацію з Іловайськом

Не варто передчасно впадати в паніку з приводу того, що «наші відступають» в зоні АТО, адже це може бути оборонний маневр

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив військовий експерт інституту Євро-Антлантичного співробітництва Ігор Козій, коментуючи інформацію про те, що сили АТО відступили з ряду населених пунктів на Донбасі.

«Я б не хотів вживати слова «відступають». Адже немає офіційної заяви, що ми відступаємо. Питання полягає в тому, що наша армія не повинна наступати на ті ж граблі, що в Іловайську. Треба постійно маневрувати. Сучасна оборона насамперед має бути маневреною – має бути на тільки статична оборона, закопавшись десь по певних висотах, а й наносити різкі і дуже болючі удари противнику», - пояснив Козій.

«Іноді потрібно війська направити вперед, а іноді і відводити назад», - додав експерт.

Він також відзначив, що для більш точного розуміння ситуації потрібно мати інформацію про особливості місцевості, в якій ведуться бої.

«Тут умови диктує насамперед місцевість. Більшість ЗМІ, коли оприлюднюють інформацію з зони АТО, повинні і надавати інформацію про фізико-географічну мапу України для того, аби люди змогли краще зрозуміти ситуацію. Бо таким чином просто сіється паніка і неправильне розуміння ситуації», - наголосив Козій.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що сили АТО відступили з ряду населених пунктів в зоні АТО.