Керрі сподівається, що російські війська підуть з України

В рамках участі у Саміті НАТО у Великій Британії Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Державним секретарем США Джоном Керрі

Про це повідомили у прес-службі глави держави, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, глава держави висловив вдячність за послідовну та солідарну позицію, міцну підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні у контексті протидії агресії. "Це – наша боротьба за свободу і незалежність, і українці високо цінують підтримку США", - зазначив Порошенко.

Джон Керрі підкреслив, що Сполучені Штати Америки і надалі підтримуватимуть всіма засобами незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також продовжать наполегливо працювати задля консолідації міжнародних зусиль для підтримки України.

"Ми сподіваємося на реальне припинення вогню, на те, що російські війська залишать Україну", - також зазначив Керрі, додавши, - "це наша мета і ми маємо обговорити деталі як уникнути довготривалої конфронтації".

Крім того, з Держсекретарем США були також обговорені актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин, які мають бути розглянуті під час майбутнього візиту Глави Української держави до Вашингтону.