Колектив Russia Today у прямому ефірі попросили припинити брехати

До прокремлівського каналу звернулись журналісти Ukraine Today

У прямому ефірі російського телеканалу Russia Today з’явилася заставка з проханням припинити брехню про Україну, передає Обозреватель.

Інцидент стався під час прямого зв’язку з випусковим продюсером Ukraine Today Тетяною Пушновою. «Я хочу показати глядачам кілька фрагментів з вашого ефіру», - звернулась до Пушнової ведуча RT.

«Ви несете відповідальність за тисячі смертей у моїй країні. І Russia Today, що фінансується Кремлем, бреше про мою країну, бреше про Україну», - заявила Пушнова.

«З цієї причини я не хочу з вами спілкуватись. Я закликаю моїх колег по всьому світу не співпрацювати з с Russia Today», - додала вона.

«Чи не могли б ви розповісти нам трохи про…» - почала ведуча, коли в кадрі з’явилася заставка з текстом англійською «Russia Today, припиніть брехати».

На це ведуча спробувала викрутись, відповівши: «Ок, дуже добре. Хочу повідомити, що в цей час дуже важко спілкуватись з людьми, у яких різні точки зору з приводу російських реалій».

Після цього диктор сказала про те, що під час ефіру хотіла поговорити з Пушновою про медіапродукцію Ukraine Today та запропонувала глядачам переглянути проморолик Ukraine Today, зміст якого вона й хотіла обговорити з представницею українського телеканалу.

«Ми запросили випускового продюсера нового медіапроекту. Цей новий проект повідомляє, що він буде транслювати лише інформацію, а не пропаганду. Вона погодилася дати інтерв’ю минулого тижня. Ми надіслали їй питання, які збиралися озвучити, і нас потролили в прямому ефірі», - повідомила ведуча кремлівського Russia Today.