Мер Полтави Мамай утік із зали суду

Мер Полтави Олександр Мамай, якого у четвер примусово доставили до Октябрського районного суду, втік із будівлі суду

Про це повідомляє полтавський портал Коло, передає Еспресо.TV.

Як пише видання, мер попросив суддю зробити перерву, щоб подихати свіжим повітрям. За словами Мамая, йому стало зле. Однак на вулиці чиновник сів у автомобіль і зник у невідомому напрямку.

"Є всі ознаки статті Кодексу про адмінпорушення про неповагу до суду, до головуючого, що було зафіксовано технічними засобами. Крім того, було призначено 15 судових засідань, про що знали усі в місті завдяки висвітленню у ЗМІ, і які Мамай проігнорував", – цитує видання слова прокурора.

Завтра суд оголосить рішення про адмінправопорушення про неповагу до судді. Санкція – від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів (до 1700 гривень) штрафу.

Як зазначають у виданні, міського голову Олександра Мамая затримали сьогодні у Полтавському ляльковому театрі співробітники УБОЗу. Його було примусово доставлено до Октябрського районного суду, згідно з рішенням щодо тривалої неявки. 

Нагадаємо, справу проти Полтавського міського голови порушили за позовом народного депутата від УДАРу Сергія Капліна. Його звинувачують у корупції та незаконному розподілі земельних ділянок під торговельні павільйони. 

У квітні Мамай, отримавши протокол про корупцію, утік з країни. Однак потім заявив, що просто поїхав у відпустку