Окупантська влада Криму хоче підвищити "низькі" житлово-комунальні тарифи для населення, щоб прирівняти до Росії

Інфраструктура ЖКГ в Криму і Севастополі краща, ніж у деяких інших регіонах Росії

Про це заявив 4 вересня заступник директора департаменту державного регулювання тарифів, інфраструктурних реформ та енергоефективності Міністерства економічного розвитку Росії Дмитро Вахруков, передає Еспресо.TV з посиланням на "рупор" самопроголошеного уряду Криму сайт "Кримінформ"

"Перехідний період по тарифам у Криму визначено до 1 січня 2017 року. З тієї картинки, яку ми бачимо зараз, у нас є велика проблема перехресного субсидування щодо електроенергії і тепла. Тобто у населення тариф низький, а підприємство платить за населення", - сказав Вахруков. При цьому він зазначив, що в інших регіонах Росії немає такої проблеми, населення сплачує "економічно обґрунтовані тарифи". 

За його інформацією, в Криму та Севастополі гігакалорія коштує одну тисячу рублів, а в Росії в середньому - півтори тисячі. 

"Тарифи в Криму не виростуть вище, ніж по Росії. Просто ми будемо працювати над механізмами компенсації. Швидше за все, вони все-таки будуть почасти бюджетними", - зазначив Вахруков. 

Він вважає, що інфраструктура ЖКГ в Криму і Севастополі вимагає вкладень і модернізації. Але при цьому визнав, що в Росії є регіони, в яких ситуація гірша, ніж у Криму.