Порошенко: Країни НАТО дадуть Україні високоточну зброю

Президент України Петро Порошенко розповів, яку практичну і фінансову допомогу надасть НАТО нашій державі

Про це він сказав під час брифінгу на Саміті в Уельсі після засідання комісії "Україна - НАТО", передає Еспресо.TV.

“Після сьогоднішнього Саміту НАТО була задекларована дуже серйозна фінансова підтримка. Країни взяли на себе зобов’язання щодо наповнення чотирьох трастових фондів, які присвячі напрямкам української безпеки. Зокрема, мова йде про вдосконалення логістики, системи командування, покращення комунікацій та організації кібер-захисту України. Є конкретні країни, які взяли на себе відповідальність за координацію цих фондів. Всі без виключення учасники сьогоднішнього саміту взяли на себе зобов’язання щодо наповнення”, - сказав Порошенко.

Окрім того, у рамках співробітництва з країнами НАТО Україна очікує допомоги у військово-технічній сфері.

“Фактично, кожна країна констатувала як результат сьогоднішнього саміту допомогу Україні. В першу чергу це стосується допомоги у військово-технічній співпраці, при чому включаючи високоточну зброю. Сфера нашої співпраці з країнами-членами НАТО є дуже широкою. В фінальній резолюції будуть слова щодо заохочення двосторонньої співпраці, в тому числі у воєнно-технічній сфері”, - розповів президент.

"Окремі країни взяли на себе зобов’язання щодо реабілітації поранених українських військовослужбовців, частина країн взяла зобов’язання щодо постачання медичного обладнання та ліків", - додав Порошенко.