Псвевдовлада Криму вже хоче "віджати" і майно Тарути на півострові

Наступним об'єктом українських олігархів, який може перейти у власність Криму, може стати комплекс "Айвазовське" у Партеніті, що належить структурам призначеного Києвом губернатора Донецької області Сергія Тарути

Як повідомив сьогодні журналістам голова держради Криму Володимир Константинов, прокуратура республіки вже проводить перевірку законності приватизації комплексу, передає "Крыминформ".

"Прокуратура проінформована сьогодні Сергієм Аксьоновим, щоб вона прийняла до провадження справу з питання приватизації пансіонату "Айвазовське" у Партеніті - це теж дуже скандальний об'єкт відомого губернатора, який сидить в Маріуполі і потурає братовбивчій війні, вбивств мирних громадян, своїх громадян", - сказав Константинов, так і не назвавши Сергія Таруту за прізвищем. 

В середині липня прокуратура Криму подала позов до суду з вимогою визнати недійсними низку рішень селищної ради Партеніта 2007-2010 років про передачу закритому акціонерному товариству "Лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" в оренду на 49 років земельних ділянок площею 26,2 га, з яких 18 га є об'єктом природно-заповідного фонду. За даними наглядового відомства, виявлено невідповідність процедури виділення землі чинним на момент прийняття спірних рішень нормам земельного законодавства. 

Лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" входить в активи корпорації "Індустріальний союз Донбасу", контрольованої губернатором Донецької області Сергієм Тарутою. Площа оздоровниці, розташованої біля підніжжя гори Аю-Даг, становить 25 га. 

Нагадаємо, раніше псевдопарламент Криму націоналізував все кримське майно губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.