"Укрнафта" Коломойского перенесла збори акціонерів на яких повинні були повернути державі 1,3 млрд грн

Заплановані на 11 вересня 2014 збори акціонерів ПАТ "Укрнафта" не відбудуться

Згідно з повідомленням правління найбільшої нафтовидобувної компанії країни, НАК "Нафтогаз України" скликає позачергові збори акціонерів "Укрнафти" на 10 жовтня 2014 року, передає "Інтерфакс-Україна".

"На 10 жовтня 2014 року "Нафтогаз України" скликає позачергові загальні збори акціонерів "Укрнафта", про проведення якого вам буде повідомлено в строки та порядку, встановлені чинним законодавством України", - йдеться в повідомленні. 

Як повідомлялося, повістка запланованого на 11 вересня зборів містила питання розподілу прибутку за 2011-2013 рр. та затвердження порядку та строків виплати дивідендів. Повістка також містить питання укладання договорів поставки природного газу між "Укрнафтою" і НАК "Нафтогаз України" на 2006-2014 рр. для формування ресурсу газу для забезпечення потреб населення. 

Акціонери також планували оновити наглядову раду і ревізійну комісію підприємства. Питання зміни правління та його голови до порядку не був включений. 

Останні збори акціонерів "Укрнафти" відбулося 22 березня 2011 року. 

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан розповідав, що уряд України за підсумками зборів очікує від "Укрнафти" перерахування порядку 1,3 млрд грн дивідендів до державного бюджету. 

Ті ж самі слова підтверджував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Загальна цифра - 1,3 млрд гривень нерозподілених дивідендів, де 50% належить державі, 50% - іноземному інвестору. Я вам даю гарантію в тому, що буде скликано збори акціонерів, і держава свою частку забере. "Нафтогаз" вже отримав команду, офіційне повідомлення "Укрнафті" відправлено", - сказав він.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку Ігоря Коломойського - порядку 42% акцій.