Тарута: Відчуваю, що ніч в Маріуполі буде гарячою, але ситуацію контролюю

Губернатор Донецького краю Сергій Тарута говорить, що вночі російські війська спробують зайти в Маріуполь

Про це він сказав телефоном в ефірі Еспресо.TV

"Ситуація складна, але контрольована. Були спроби прориву через наші інженерні загороджувальні спорудження, атаки були отбиті. Застосовувалися "Гради", танки, мінометний розрахунок. Укріплення витримали всі удари в тому числі і прямі влучення", - сказв він.

За словами Тарути, українським військовим вдалося підбити кілька танків, відбити удари живої техніки.

"Зараз наші військові концентрують додаткові сили не тільки для можливого захисту, а й для контрнаступу. Ми вважаємо, що Маріуполь знаходиться під повним захистом української армії. Намагаємося заспокоїти населення, щоб не було паніки", - сказав він.

Губернатор зазначив, що на випадок бойових дій в межах міста підготовлені всі бомбосховища, в ургентному режимі служби з надзвичайних ситуацій і медики.

"На випадок евакуації у нас задіяні всі ресурси. Але ми сподіваємося, що до цього не дійде і зможемо відбити всі напади з Новоазовська", - сказав Тарута. І додав, що вірогідно ніч буде гарячою.  

"Моє відчуття, що ця ніч швидше за все буде спекотна, але ми повністю контролюємо ситуацію. У всякому разі у мене є така впевненість після спілкування з керівником штабу сектора М . У них достатньо сил, розумінь дій противника і всі можливі спроби будуть відбиті і ми захистимо місто і сподіваюся, що зможемо додатково зробити контрнаступ", - резюмувів губернатор.