Батальйон "Донбас" став батальйонно-тактичною групою

Добровольчий батальйон «Донбас» переформували в батальйонно-тактичну групу

Про це повідомив командир батальйону Семен Семенченко на своїй сторінці у «Фейсбуці», підсумовуючи результати своєї поїздки в Київ, передає Еспресо.TV

«Батальйон «Донбас» став батальйонно-тактичною групою. 700 осіб. По штату полк і цілком можливо внесу клопотання про те, щоб такий статус і отримав. Активно поповнюємо новобранцями. Приступаємо до тренувань. Чекаємо отримання важкої техніки: танки і БТРи. Буде рота спецназу для боротьби з диверсійними групами», - розповів Семенченко. 

«Всіх кого вивели з оточення у відпустку відправив. Полоненими займаємося і по державній і з комерційної лінії. Процес запущений, буде рухатися і без мене. Сподіваюся скоро побачити хлопців. 
По поранених - підтягнули волонтерів, зібрали гроші, оформляємо державну допомогу. 

Всім сім'ям загиблих держава виділяє квартиру в районі проживання і 609 тис грн.

Підписано подання на більш 100 орденів і медалей, за Миколаївку, Карлівка, Лисичанск, Попасну, Іловайськ. Роблю три подання на звання Героїв України - всі посмертно. 

З розслідування оточення угруповання в Іловайську: пояснили все президенту, прем'єру, голові ВР. Створено слідча комісія ВР, прокуратура порушила кримінальну справу. Чекаємо рішення президента - кого у відставку, а кого під суд», - йдеться у повідомленні. 

Семенченко також закликав мешканців міст сходу України, які зараз перебувають під загрозою російського вторгнення, вступати в лави добровольчих батальйонів та самим зі зброєю в руках боронити рідне місто. 

«Мені пишуть сотні жителів Донбасу: нас кидають? Чому йде армія? Чому нам ніхто пояснить, що з нами буде? Чому всі мовчать і ховають очі? Ви самі знаєте відповідь на це питання. І не мене вам треба питати. Можу відповісти тільки за «Донбас» і за себе. Залишити людей, що вийшли з оточення, які були в боях два місяці я не маю права - вони не роботи, їм потрібен відпочинок. Дуже багато поранених, а новобранців ненавчених віддати не можу. На убій- ні, хай вчаться. Це мінімум місяць.

Що я можу? Я приїду сам. На Донбасі і рани швидше заживуть. Зі мною кілька десятків товаришів, з якими я починав ще в березні і квітні, танк відбитий у росіян, пара БТР і міномети з протитанковими ракетами. Якщо Ви хочете захищати свою землю - приєднуйтесь до нас в Маріуполі і Красноармійську. У Краматорську та Слов'янську. Зброю знайдемо. Зможемо самі захистити свою землю без всяких Міноборони, буде земля горіти у агресора під ногами - значить будемо жити. Якщо не зможемо - значить і недостойні», - написав Семенченко.