Перший канал Росії визнав, що російські солдати воюють в Україні і гинуть на чужій землі

Однак вигадав зручну для росіян легенду, чому вони поїхали воювати

"У Костромі попрощалися з десантником Анатолієм Травкіним, який загинув в бою на сході України", - так розпочинається сюжет на Першому російському телеканалі, передає Еспресо.TV

За версією російських журналістів, близько місяця тому він відправився на Донбас і загинув в бою. 

"Про своє рішення він не сказав ні дружині, весілля з якою зіграв незадовго до від'їзду, ні командуванню частини, в якій служив. Офіційно він просто взяв відпустку. 

Похорон відбувся з військовими почестями поряд із могилою його матері. Проводити Анатолія в останню путь прийшли рідні, серед яких бабуся, яка виховала його, друзі, товариші по службі. Анатолію Травкіну було 28 років", - йдеться у сюжеті.

На панахиді за вбитим солдатом виступив ветеран війни, який схвалив вчинок російського окупанта. 

Далі у сюжеті зазначається, що траурна церемонія пройшла і в місті Електрогорську, ініціатором якої стала всеросійська організація "Бойове братство". Там згадували Сергія Ждановича, який загинув в травні, в Донецьку, в ході бою в районі аеропорту. Його рідні знали, куди він поїхав. 

Зі слів дружини, він усвідомлював, що їде воювати на чужу територію, але вона також схвалює його дії і говорить, що пишатиметься людиною, яка поїхала вбивати українців. 

"На війну він пішов усвідомлено. Утримувати його було марно, тому що людина це рішення прийняла одразу. Він зробив так, як повинен був зробити справжній чоловік. Нам його дуже сильно не вистачає. Але все життя ми будемо ним пишатися", - сказала вдова Сергія Ждановича Лариса. 

http://www.1tv.ru/newsvideo/266969