"Макдональдсу" в Росії доводиться воювати ще й з Пенсійним фондом

McDonald's подав як мінімум вісім позовів до Пенсійному фонду Росії у зв'язку з відмовою фонду приймати звітність мережі ресторанів швидкого харчування, з цієї причини пенсії тисяч співробітників McDonald's в Росії не формуються з кінця 2013 року

Про це сьогодні пише газета «Известия». 

Видання повідомляє з посиланням на прес-службу російського відділення McDonald's Corp., що з травня по вересень цього року ЗАТ «Москва-Макдональдс» і ТОВ «Макдональдс» подали позови до Головного управління ПФР № 10 по місту Москві і Московській області. Причиною судових розглядів стали відмови ПФР в прийомі щоквартальних звітів. 

За словами директора по зв'язках з громадськістю McDonald's Світлани Полякової, звітність до Пенсійного фонду компанія надає з дотриманням вимог законів про індивідуальний облік в системі пенсійного страхування та закону про страхові внески та інших нормативних актів. Однак з III кварталу 2013 року по поточний момент компанія отримує відмови в прийомі звітності з пенсійного страхування співробітників від пенсійного фонду. 

У свою чергу, в ПФР виданню пояснили, що в порушенні прав співробітників винна сама мережа ресторанів. 

Прес-служба фонду заявила, що помилки в звітах компанії стосуються відповідності страхових номерів та імен співробітників McDonald's і сум внесків за кожного працівника. 

«McDonald's не підготував коректну звітність з персоніфікованого обліку, саме ту звітність, на підставі якої формуються пенсійні права співробітників. McDonald's і в попередні роки здавав неточні дані, але при прийомі звітності щоразу співробітники ПФР допомагали виправляти помилки і приймали звітність. В кінці 2013 року кількість помилок стала критичною, на кожну помилку ПФР вказував. Однак компанія не стала усувати помилки», - наводить газета слова співробітника прес-служби. 

За даними видання, рішення по двох справах Арбітражним судом Москви вже прийняті, суд встав на бік мережі ресторанів, а ПФР подав апеляційні скарги.

Нагадаємо, в серпні Росспоживнагляд заявив про "численні порушення вимог санітарного законодавства" в чотирьох ресторанах швидкого харчування "Макдональдс" у Москві, у зв’язку з чим діяльність 4 закладів була припинена

Також мережа швидкого харчування в березні цього року була змушена покинути анексований Крим.