Російського посла викликали на килим в МЗС Естонії через викрадення поліцейського

В міністерство закордонних справ Естонії запрошений посол Росії Юрій Мерзляков "у зв'язку з викраденням співробітника поліції безпеки (КАПО) Естонії, знаходився при виконанні службових обов'язків"

Посольство Естонії в Росії зв'язалося також з МЗС РФ, пише російський "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу МЗС.

"Це дуже тривожний випадок. Чекаємо від Росії всебічної допомоги та співробітництва в його рішенні та поверненні громадянина Естонії", - сказав міністр закордонних справ Урмас Пает.

За версією Талліна, в п'ятницю близько 9:00 на території Естонії, поблизу прикордонного пункту Лухамаа (Luhamaa) на південному сході країни невідомі особи, які прибули з території Росії, силою захопили співробітника поліції безпеки (КАПО), що знаходився при виконанні службових обов'язків, повідомила прес-служба поліції безпеки.

Поліцейський брав участь в операції із запобігання транскордонного злочину. Застосувавши фізичну силу і погрожуючи зброєю, невідомі відвезли співробітника до Росії. Місцезнаходження викраденого не відомо.

У зв'язку з подією порушено кримінальну справу за статтею про позбавлення волі і про незаконний перетин тимчасової контрольної лінії (так в Естонії називають державний кордон з Росією – ред..).  

У росіян є і своя версія подій. В прес-службі УМВС в Псковській області стверджують, в Пскові у громадянина Естонії співробітниками поліції виявлено та вилучено 4,83 г амфетаміну. Начебто 36-річний чоловік знаходився в гаражі на вулиці Новаторів в обласному центрі. За словами затриманого, він приїхав до своїх родичів у Псков. Гість із Прибалтики пояснив, що наркотик зберігав для особистого вживання.