Самопроголошена влада Криму примусово викупить Ялтинську кіностудію

Рада міністрів Криму прийняла рішення про переведення у державну власність Ялтинської кіностудії та семи електричних підстанцій

Так звана влада Криму вперше застосувала новий регіональний закон про примусовий викуп стратегічних об'єктів, зазначає ipress.ua.

 "Міністр культури" Криму Аріна Новосельська повідомила на засіданні "Ради міністрів", що свого часу майно, яке належить кіностудії, продали у приватні руки за 1,3 млн гривень.  

"До цього майна в тому числі входять 30 гектарів землі, а також декорації, костюми і павільйони, які використовувалися в кінозйомках", - зазначили вона. 

Як заявив Аксьонов, вартість примусового викупу в держвласність Ялтинської кіностудії визначить експертна комісія, а подальша доля кіностудії зараз вирішується. 

"Ми визначаємося сьогодні з державними організаціями Російської Федерації, які займаються виробництвом кінофільмів. Ялтинська кіностудія буде використовуватися тільки за цільовим призначенням, буде відроджуватися кримський бренд", - зазначив він.

Регіональний закон "Про особливості примусового викупу стратегічних об'єктів у Криму" депутати Держради республіки прийняли 8 серпня 2014. Він закріплює процедуру вилучення об'єктів з приватної власності за умови виплати відповідної компенсації власникам.