У Маріуполі все спокійно, оборона міста показала свою максимальну дієздатність, - Тарута

Губернатор Донецького краю Сергій Тарута повідомив, що у Маріуполі наразі досить спокійна обстановка

"Вчорашні і сьогоднішні події показали, що будь-які плани в частині транзиту до Криму неможливі, і ми не дамо цим планам реалізуватися", - сказав він по телефону в ефірі Еспресо.TV

За словами губернатора Донеччини, оборона Маріуполя показав свою максимальну захищеність.

"Ті інженерні споруди та дії наших військових (як солдат і батальйонів) показали максимальну ефективність. Ми відбили три атаки вчора і сьогодні показали більшу ефективність, були розгромлені великі сили противника", - сказав він і додав, що зараз у Маріуполі спокійно.

"Зараз тихо, вже протягом трьох годин. Всі спроби сьогоднішнього прориву були відбиті. Після цього ми завдали великих, нищівних ударів і практично солдати були відкинуті до кордону. Зараз тихо, спокійно, Маріуполь зітхнув, тривога пройшла. Хоча ми цілий день заспокоюємо людей", - сказав Тарута.

Втім, він зазначив, що панікерів вистачає і одна з головних функцій обласної адміністрації сьогодні - це вгамовувати паніку. 

"Деякі торговельні компанії посилюють паніку, одна торговельна мережа стала вивозити товар з магазинів і підірвала ситуацію в Маріуполі. Але ми заспокоїли населення і паніка закінчилася. Були черги зі зняттям "кеша" з банкоматів. Але зараз вже люди заспокоїлися", - зазначив губернатор.